Gott med bröd!
Bakar matbröd med det vi kallar musik! <3
Har inte riktigt kommit på hur man får bilderna från min nokia över till bloggen! Men ska checka lite så får man hoppas att det fungerar snart!
Riktigt goda matbröd!
Småfranska på Jessicas sätt: 250 grader, mitten i ugnen. 16 st
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olivolja
50 gram jäst
4 krm salt
8 dl vetemjöl
Basilika
linfrön
oskalade sesamfrön
*Blanda vatten, olja och salt i en bunker, ta sedan jästen och blanda ihop allt tills det blir en jämn blandning.
*Tillsätt basilika, linfrön och sesamfrön (så mkt du själv känner för) och sedan vetemjölet, Det kan behövas mer.
*Blanda allt så att det inte är kladdigt utan mer smidigt, låt den jäsa i ca 30 min.
*Rulla ut degen till en längd, delas i 16 lika stora bitar.
*Knådas till bollar och platta sedan!
*Jäs ytterligare ca 20 min.
*Pensla med mjölk, oftast har man ägg men det går att ha mjölk.
* Och nu! Äntligen in med bröden i ugnen i 15 min! Ska få en gyllenbrun färg.
^^
Har inte riktigt kommit på hur man får bilderna från min nokia över till bloggen! Men ska checka lite så får man hoppas att det fungerar snart!
Riktigt goda matbröd!
Småfranska på Jessicas sätt: 250 grader, mitten i ugnen. 16 st
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olivolja
50 gram jäst
4 krm salt
8 dl vetemjöl
Basilika
linfrön
oskalade sesamfrön
*Blanda vatten, olja och salt i en bunker, ta sedan jästen och blanda ihop allt tills det blir en jämn blandning.
*Tillsätt basilika, linfrön och sesamfrön (så mkt du själv känner för) och sedan vetemjölet, Det kan behövas mer.
*Blanda allt så att det inte är kladdigt utan mer smidigt, låt den jäsa i ca 30 min.
*Rulla ut degen till en längd, delas i 16 lika stora bitar.
*Knådas till bollar och platta sedan!
*Jäs ytterligare ca 20 min.
*Pensla med mjölk, oftast har man ägg men det går att ha mjölk.
* Och nu! Äntligen in med bröden i ugnen i 15 min! Ska få en gyllenbrun färg.
^^